2.5.2023

Kaikki on nyt real - uudesta BeReal sovelluksesta vaikuttajat pysyköön kaukana

“Onko sulla BeReal?” Tätä uutuus sovellusta on ladattu jo 28 miljoonaa kertaa, joten jos haluaa olla aallon harjalla, nyt on aika ladata se kännykkään!

Ranskalainen BeReal on uusi somealusta, joka brändää itsensä "ei taas uudeksi sosiaaliseksi verkostoksi". BeReal on ollut olemassa jo vuodesta 2020, mutta sen käyttö on kasvanut hurjaa vauhtia kevään ja kesän 2022 aikana. 

BeReal on ennen kaikkea spontaani ja autenttinen. Sovellus antaa joka päivä eri aikaan kaikille käyttäjille yhtäaikaa kahden minuutin aikaikkunan valokuvan jakamiseen. Sovellus ottaa valokuvat etu- ja takakameralla samanaikaisesti ja jakaa hetken käyttäjän "ystävien" kanssa. Postaamalla oman kuvan käyttäjä näkee ystäviensä jakamat kuvat samalta hetkeltä ja saa tietää mitä he tekevät. Sovelluksesta voi valita näkyvätkö omat kuvat globaalisti kaikille BeRealin käyttäjille Discovery feedissä vai ainoastaan lisätyille ystäville. Käyttäjät voivat reagoida "RealMojisilla" – henkilökohtaisilla selfie-versioilla hymiöistä.

Sovelluksen late post ominaisuus mahdollistaa sen, että kuvan voi aikaikkunan jälkeenkin lisätä myöhässä. Kuvasta kuitenkin näkyy kuinka myöhässä postaa kuvan. Kuvan voi ottaa uudestaankin vaikka kuinka monta kertaa tahansa, mutta varoitus: uudelleen otettujen kuvien määrä näkyy myös muille! Oletko ollutkaan niin real, miltä haluat ystävillesi vaikuttaa? Käyttäjä voi pitää sovellusta myös “muistokansiona”, jonne hän lisää kuvan joka päivältä. Kuvat siirtyvät appista löytyvään, käyttäjälle vain itselleen näkyvään kalenteriin, jossa ne pysyvät tallessa.

BeReal ei ole reitti vaikuttamiseen

​​BeReal sovelluksessa ei ole filttereitä, chat-ominaisuutta tai tilastoja tykkääjistä ja seuraajista. BeReal itse viestii, että “BeReal won’t make you famous. If you want to become an influencer you can stay on TikTok and Instagram”. Pysyvätkö vaikuttajat kuitenkin vaikuttamaan BeRealiin niin, että se alkaa lisäämään ominaisuuksia, jotka voisivat tukea sisällöntuottajan työtä, vai taistelisiko se BeRealin perimmäistä ideaa vastaan? Pystyykö tulevaisuudessa sovelluksella postaamaan trendikkäästi videoita tai seuraamaan tuntemattomia ihmisiä ja kommentoimaan kenen tahansa julkaisua? Kopioivatko muut somealustat BeRealin konseptin? Saako suosion kasvu ja kehittymisen paine BeReal sovelluksen muuttumaan vaikuttajan uudeksi, jopa kaupalliseksi työvälineeksi?

Let’s be real – se on hyvinkin mahdollista.

Haluatko lisätietoa? Ota yhteyttä tiimiimme!
Ota yhteyttä
Webinaaria ei löydy