Lauri Talja

2.5.2023

Vaikuttajakommuunista tapahtumatalot loppuun myyväksi kiertueeksi

Sadat tuhannet seuraajat näkevät nämä sometähdet näytöillä joka ikinen päivä, mutta syksyn 2022 aikana kohtaaminen oli mahdollista kokea myös livenä. Meemitalo -vaikuttajakommuuni aloitti debyyttikiertueensa Meemitalo Tourin syyskuussa, loppuunmyydyllä keikalla Lahden Sibeliustalolta tuhatpäisen yleisön edessä. Kiertue huipentui loppuunmyydylle Seinäjoen Rytmikorjaamolle. Välissä vierailtiin myös Hyvinkäällä, Mikkelissä, Tampereella ja Kuopiossa. Tapahtumista viisi kuudesta oli loppuunmyytyjä. Kiertueella esiintyivät Meemitalo -vaikuttajakommuuniin kuuluvat suosikit Niko ja Santtu, Ella ja Helmi, Mr. Zeus, Weksi, Nino Ärling, Arttu Laitinen, Katja Hiltunen sekä Veetu Vuori.

Mistä sitten oikein oli kyse? Samasta hyväntuulisesta hulluttelusta, hauskanpidosta ja ennen kaikkea yhdessäolosta mihin monet nuoret ovat tottuneet päivittäin eri some-alustojen kautta. Lavashow oli sekoitus livemusiikkia, TikTokista tuttuja tansseja, kisailua, interaktiivisia haasteita yleisön kanssa sekä huomattava määrä taidokasta improvisointia. Meemitalo Tour -tapahtumat kruunasi Meet & Greet tapaamiset, joissa fanit pääsivät tapaamaan suosikki-vaikuttajat ja ottamaan yhteiskuvat. Viimeistään näissä hetkissä oli nähtävissä miten innokkaat fanit olivat kaivanneet live-tapaamisia sekä fyysisesti aistittavaa ja koettavaa show-kokemusta.

Jää nähtäväksi saako Meemitalo Tour suuresta kysynnästä johtuen jatkoa. Kuitenkin voidaan todeta, että jonkinlaisesta tapahtuma-alaa hämmentävästä isosta ilmiöstä on kyse. Kiinnostavaa on myös nähdä kiertävätkö tulevaisuudessa muut somevaikuttajat tapahtumatalojen tai klubien lavoja? Syytä on toki muistaa että välttämättä kaikki suurelle yleisölle ruudun välityksellä esiintyvät henkilöt eivät nauti esiintymisestä livenä. Meemitalon jäsenten kohdalla esiintyminen näyttäisi olevan hyvinkin luonnollinen ja mieluisa tapa ilmaista itseään.

Meemitalo on Suomen ensimmäinen näin isossa mittakaavassa perustettu sometähtien yhteinen kommuuni ja työtila, johon kuuluu kymmenen suosittua tubettajaa ja tiktokkaajaa. Meemitalon jäsenillä on somessa yhteensä yli kolme miljoonaa seuraajaa. Niko ja Santtu perustivat Meemitalon vuonna 2020. Itse Meemitalo -tila sijaitsee Tampereella ja sieltä löytyvät muun muassa miniramppi, trampoliini, vaahtomonttu, kuvausstudio sekä pelihuone. Meemitalo on jäsenten yhteinen kuvaus- ja työtila, missä monet suositut YouTube -videot, haasteet ja TikTok -klipit syntyvät.

Etsitkö kumppania tapahtumatuotantoon? Ota yhteyttä tiimiimme!

Haluatko lisätietoa? Ota yhteyttä tiimiimme!
Ota yhteyttä
Webinaaria ei löydy